IBM maakt een app om een financieringsaanbod in real time te berekenen

IBM lanceert in België en Luxemburg de app IGF Financing. Deze app werd in november jongstleden ontwikkeld,  werd sinds januari in bepaalde landen ingevoerd, en zal vanaf 10 september beschikbaar zijn voor de IBM-partners. Men kan er schattingen mee maken, maar ook financieringscontracten mee tekenen voor een waarde tot 300.000 dollar.

post-image-3

De app berekent in enkele minuten de financiering van nieuwe technologieën (hard/soft/services) door de IBM Partners wanneer zij op bezoek zijn bij hun klanten, zodat zij een persoonlijk advies kunnen geven.
De app kan vrij gedownload worden om uit te testen (https://ibm.biz/BdDrP8 ) maar het gebruik ervan is gekoppeld aan Online Financing, waarvoor men codes moet hebben die beschikbaar zijn voor de Business Partners Hardware en Software, de Financing Associates, of de Business Partners die deze dient willen gebruiken voor een uniek project. De mobiele app wil de partner meer bewegingsruimte geven tijdens de discussie, door de financiële voorwaarden te integreren voorafgaand aan de onderhandelingen met de klant. De app is compatibel met iPhone, BlackBerry en Android toestellen. Momenteel zit Windows Phone nog niet in het aanbod.
"De app wil het commercieel aanbod van de partner aanvullen met een financieringsaanbod", licht Yollaine Nemery de Bellevaux toe, IBM Global Finance Belux: "Vandaag moet men de klant niet alleen competitieve offertes aanbieden, maar ook aankoopfaciliteiten suggereren. Om de aankoop aantrekkelijker te maken, en zo de cash flow van de bedrijven te beschermen, kunnen wij soms zeer agressief zijn bij bepaalde offertes". Een strategie die des te handiger is, argumenteert Yollaine Nemery de Bellevaux, omdat de overnamebeslissingen steeds vaker in overleg tussen CIO en CFO geschieden.
Alle producten en diensten?
In de app zijn alle "financierbare" producten en diensten opgenomen, inbegrepen niet-IBM referenties. "Hiermee kan een partner globale financieringsoffertes maken. Voor meer complexe financiële constructies zal de interventie nodig zijn van een IGF verkoper, maar het kan de klant al wel een idee geven van wat aangeboden kan worden".
Deze (Engelstalige) mobiele app kadert in het verlengde van de tweetalige FR/NL versie voor computer Rapid Financing die uit 2003 dateert. Volgens Yollaine Nemery de Bellevaux is de lancering van deze nieuwe app er gekomen op vraag vanop het terrein om de reactiviteit van de partners bij de klanten te verhogen.

Show More
Back to top button