Belgen enthousiast over digitale handtekening via smartphone

2020 is een belangrijk keerpunt voor digitale handtekeningen. Sinds de lancering in 2019 is het gebruik van de itsme Sign app 17-voudig gestegen! Een grote stimulans veroorzaakt door de coronavirus crisis...

post-image-3
De mobiele "elektronische handtekening" is er gekomen dankzij de app itsme in maart 2019, net twee jaar geleden. Datum waarop de Belgen begonnen zijn met het ondertekenen van elektronische documenten die op hun smartphones geïnstalleerd zijn. 
In korte tijd ontdekten veel mensen de voordelen van de itsme-app, vlak voor de pandemie. 

De coronaviruscrisis heeft de overschakeling op digitale handtekeningen echter aanzienlijk versneld. In een zeer korte periode (tussen februari en april 2020) is het aantal handtekeningen met itsme Sign vervijfvoudigd.
En volgens de laatste balans van het bedrijf eindigde het jaar 2020 met een record: er werden 17 keer meer handtekeningen gezet met itsme Sign in vergelijking met 2019, toen de functie werd gelanceerd.

De elektronische handtekening lijkt een deel van onze gewoonten te zijn geworden, want het jaar 2021 is al goed begonnen voor itsme Sign, waarvan de dienst al meer dan 25.000 handtekeningen per maand heeft geregistreerd!

Vergeet niet dat "itsme Sign" een gekwalificeerde elektronische handtekening is die dezelfde juridische waarde heeft als een handgeschreven handtekening. 
De functionaliteit vereist alleen een smartphone en een persoonlijke code om te ondertekenen. U hoeft geen extra software op uw computer te installeren of een kaartlezer te gebruiken. 
Vandaag hebben al zo'n 95.000 Belgen itsme gebruikt om tal van documenten te ondertekenen, zoals een huurovereenkomst (nu al mogelijk via Immoweb Docs), een arbeidscontract, een lening bij uw bank, verzekeringen, jaarverslagen van uw boekhouder, zakelijke overeenkomsten, enz.

Itsme is reeds geïntegreerd met verschillende platformen voor documentbeheer en digitale handtekeningen, zoals Adobe Sign, Connective, Cosi, Dioss, Doccle, e-signature .eu, Evidos, LuxTrust, Quill, SignHere, Signhost en Signicat. 
Dit jaar zijn er drie nieuwe platforms bijgekomen: KeySign, DocuSign en OneSpan Sign. 
Vanaf april zal itsme Sign ook beschikbaar zijn voor burgers die particuliere documenten en volmachten bij de notaris ondertekenen.

 
 
 
Show More
Back to top button