Datacenter United eerste Tier IV gecertificeerde datacenter in België.

De Belgische leverancier van datacenterdiensten, verspreid over zes locaties in België, heeft zopas het 'Tier IV constructed facility'-certificaat ontvangen voor zijn nieuwe centrum in Antwerpen. Een garantie voor redundantie.

post-image-3
Het nieuwbouwcertificaat bevestigt dat Datacenter United zijn infrastructuur heeft gebouwd volgens de hoogste redundantie-eisen. 
Dit datacenter is uniek, want het is het enige in België met een dergelijk niveau IV-certificaat.

Bovendien zijn er slechts enkele datacenters in Europa die een dergelijk hoog niveau van dienstverlening en veiligheid kunnen bieden, zoals toegekend door het Amerikaanse auditbedrijf Uptime Institute. 
Een internationaal classificatiesysteem dat de mate van gegarandeerde redundantie van een datacentrum aangeeft. De dienstverleningsniveaus gaan van niveau I tot het ultieme niveau IV. 
 
"Met onze Tier IV-gecertificeerde omgeving zorgen we voor de best mogelijke bescherming van de gegevens die daar worden geplaatst en bieden we de hoogste garanties voor dataredundantie. Hoe hoger de garanties op infrastructuurniveau, hoe meer garanties wij de eindgebruikers kunnen bieden. Dit beveiligingsniveau is van het grootste belang voor grote cloud- en telecom service providers, maar ook voor bedrijven met een grote zichtbaarheid in de markt, zoals e-commerce platforms of bedrijven die werken met kritieke datanetwerken, zoals overheden, zorgaanbieders, banken en militaire organisaties", zegt Friso Haringsma, CEO van Datacenter United.
 
Show More
Back to top button