De kwestie van ROI op cloud-investeringen

62% van de bedrijfsleiders verwacht dat hun cloud-investeringen hun inkomsten in de komende twee jaar zullen verhogen. Analyse.

post-image-3
Uit een onderzoek van Capco en Wipro (FullStride Cloud Services) blijkt dat de clouddoelstellingen van financiële dienstverleners gericht zijn op bedrijfs- en omzetgroei.

Managers in de financiële dienstverlening noemen een toename van de toekomstige omzet (62%) en een verbeterde toekomstige winstgevendheid (52%) als de belangrijkste redenen voor het inzetten van cloud-gerelateerde technologieën, 

Momenteel draaien instellingen gemiddeld 38% van hun bedrijfsapplicaties in de cloud, en zij verwachten dat dit binnen twee jaar zal zijn gestegen tot 55%.

Investeringen in de cloud hebben vruchten afgeworpen voor FSI's, zowel in termen van inkomsten als resultaten: 
-verbetering van de winstgevendheid (62% van de banken, 55% van de kapitaalmarktbedrijven, 59% van de verzekeraars)
-Hogere inkomsten (55% van de banken, 50% van de kapitaalmarktbedrijven, 46% van de verzekeraars)
-vergroting van het marktaandeel/uitbreiding van het klantenbestand (55% van de banken, 55% van de kapitaalmarktbedrijven, 38% van de verzekeraars)
-verlaging van de kosten (50% van de banken, 51% van de kapitaalmarktbedrijven, 40% van de verzekeraars).

In de komende twee jaar zijn leidinggevenden in de financiële dienstverlening van plan hun belangrijkste investeringen in de cloud te doen:

-Productontwikkeling/R&D (62%)
-Cyberveiligheid (48%)
-Zakelijke ontwikkeling en verkoop (42%).

"Wij zijn van mening dat financiële dienstverleners bij het meten van de return on investment (ROI) van de cloud vaak geen rekening houden met de totale kostenvoordelen. Slechts 40% noemt voordelen door lagere niet-IT-kosten, en nog minder meten een lagere CO2-voetafdruk, snellere time-to-market of verbeterde productiviteit", concludeert Peter Kennedy, Partner & Cloud Lead bij Capco.
 
Show More
Back to top button