Deze inbraken liggen aan de basis van het tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden

Volgens een rapport van Fortinet ligt het tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden aan de basis van 80% van de criminele inbraken.

post-image-3
In zijn nieuwe rapport hekelt de cyberbeveiligingsspecialist het wereldwijde tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden en de gevolgen daarvan voor de IT-beveiliging in bedrijven. 

Het tekort aan vaardigheden blijft dan ook een belangrijk punt van zorg voor topmanagers die er een prioriteit van maken. In het verslag worden ook oplossingen voorgesteld, waaronder opleiding en certificering om de vaardigheden van de werknemers te verbeteren.

"Het tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden en -talent eist een zware tol van bedrijven en wordt een grote zorg voor veel leidinggevenden over de hele wereld", zegt Sandra Wheatley, SVP Marketing, Threat Intelligence en Influencer Communications bij Fortinet.

Fortinet heeft toegezegd tegen 2026 één miljoen professionals op te leiden om de cyberbeveiligingsvaardigheden te versterken en het tekort aan talent aan te pakken.

Volgens het verslag zijn "opleiding en certificering doeltreffende manieren om de vaardigheidskloof te dichten. Maar liefst 95% van de professionals is van mening dat technologiecertificeringen een positieve impact hebben op hun rol en hun teams, en 81% geeft er de voorkeur aan reeds gecertificeerde profielen aan te werven. Bovendien zei 91% van de ondervraagden bereid te zijn te investeren in de certificering van een werknemer op het gebied van cyberbeveiliging. 

Volgens het Cyber Workforce Report 2021 moet het aantal cyberbeveiligers met 65% toenemen om kritieke bedrijfsmiddelen doeltreffend te kunnen beschermen. 
Het geringe aantal vakmensen blijft een kwetsbaarheidsfactor voor ondernemingen.

 
Show More
Back to top button