Orange Belgium lanceert cybersecurity-app

De nieuwe mobiele applicatie, "Orange Phone" genaamd, omvat bescherming tegen spam en een hulpmiddel voor nummerweergave om klanten te helpen cyberaanvallen tegen te gaan.

post-image-3
Nu de cybercriminaliteit toeneemt en phishing-aanvallen steeds geraffineerder worden, wil de telecomoperator zijn klanten verder ondersteunen op het gebied van cyberveiligheid door een gratis antispambescherming en nummerweergave-app aan te bieden, die beschikbaar is op iOS en Android. 

Tegelijkertijd organiseert het bedrijf ook opleidingen en workshops in het Orange Digital Center en organiseert het op 7 en 9 maart een nieuw webinar, in samenwerking met deskundigen op het gebied van cyberaanvallen in België.

"Met de officiële lancering in België van de Orange Phone app en aanverwante educatieve initiatieven wil Orange Belgium zijn klanten helpen om de steeds geraffineerdere cyberaanvallen tegen te gaan", aldus het bedrijf.

Dankzij de belangrijkste functies van de nieuwe app (spambeveiliging, omgekeerd telefoonboek, verificatie van de beller en een noodknop voor alle landen) zet de operator een extra stap in de beveiliging.

Om ongewenste contacten te identificeren, biedt de Orange Phone app spambeveiliging die ongewenste nummers kan detecteren en blokkeren. Hun rapporten en adviezen worden gedeeld met de gemeenschap om de cyberveiligheid op grote schaal te verbeteren. 
Met het omgekeerde telefoonboek kunnen gebruikers een onbekend nummer rechtstreeks uit hun belgeschiedenis opzoeken en weten wie er belt.

Bovendien maakt Orange Phone het gemakkelijk om alle noodnummers te bellen, ongeacht het land waarin de gebruiker zich bevindt. Dit maakt het mogelijk om indien nodig onmiddellijk de autoriteiten in te lichten. Dankzij de bellerverificatie ontvangen klanten alleen oproepen van geverifieerde nummers en maximaliseren bedrijven de efficiëntie van hun uitgaande oproepen.

Andere functies zijn een niet storen-modus, oproepherinneringen, dual SIM, visuele voicemail en melding van gesprekstoeslagen naar een premium nummer.

In 2022 werden in België niet minder dan 10.974 cyberaanvallen geregistreerd, waarvan 4.505 mensen het slachtoffer zouden zijn van phishing. Bovendien werd cyberbeveiliging tijdens het World Economic Forum 2023 in Davos als een van de vijf grootste mondiale risico's aangemerkt.
Show More
Back to top button