Helft leidinggevenden in België onvoldoende voorbereid op disruptie

In de Benelux is één op de twee leidinggevenden onvoldoende voorbereid op disruptie, zo blijkt uit de SAS Resilience Index. Vertragingen in resilience planning en strategie gewezen.

post-image-3
Ondanks drie opeenvolgende jaren van economische tegenspoed en onzekerheid geeft 53% van de executives wereldwijd en 55% in de Benelux toe dat hun bedrijf niet veerkrachtig genoeg is. 

Toch zien leiders veerkracht als een sleutelelement om veranderingen op de markt het hoofd te bieden. Tegelijkertijd erkennen deze executives en senior managers dat hun organisatie niet voldoet. 
De 'Resiliency Gap' is een van de belangrijkste bevindingen van de SAS Resiliency Rules survey.

De belangrijkste bevindingen voor de Benelux: "45% van de respondenten vindt dat hun bedrijf zeer veerkrachtig is, meer dan de helft (51%) zegt onvoldoende uitgerust te zijn om met verstoringen om te gaan.
Maar het belang dat Benelux-managers hechten aan veerkracht verschilt radicaal van de manier waarop zij hun bedrijf zien, waardoor een kloof ontstaat tussen hun aspiraties en de realiteit.

Verouderde technologie is de belangrijkste reden waarom 72% van de Benelux-leiders het moeilijk vindt om snelheid en wendbaarheid in hun organisatie te stimuleren.
"93% van de Benelux executives gelooft dat data en analytics belangrijke middelen zijn om hun veerkrachtkloof te dichten."

Benelux executives blijven echter optimistisch over de toekomst: 80% van de executives is van plan om dit jaar en volgend jaar te investeren in een resilience strategie. Leidinggevenden en senior managers in de Benelux zijn zich ervan bewust dat ze een strategie nodig hebben om de aanhoudende uitdagingen het hoofd te bieden.
 
Meer dan de helft (51%) van de Benelux-managers geeft toe dat ze onvoldoende zijn uitgerust om met disruptie om te gaan en erkent dat een achterblijvende veerkracht hun organisaties waarschijnlijk in gevaar brengt op de volgende gebieden: gegevensbescherming (49%), duurzaamheid (49%), het aantrekken en behouden van talent (48%) en het aansturen van digitale transformatie (48%).
 
"De disruptieve situaties hoe in Oekraïne, de recente instabiliteit van banken en de opkomst van generatieve AI laten zien dat disrupties elkaar opvolgen. De flexibiliteit en wendbaarheid van bedrijven zal voortdurend op de proef worden gesteld, ook in de Benelux. Organisaties die zich proactief aanpassen aan disrupties zullen de winnaars van morgen zijn", besluit Remco den Heijer, Managing Director van SAS Benelux.
Show More
Back to top button