NTT Data plant uitbreiding van zijn datacenters ter waarde van $10 miljard

De divisie Global Data Centres van de IT-dienstverlener gaat zijn derde datacentercampus in Berlijn exploiteren. Een belangrijk gebied voor datacenters en een belangrijke markt in Europa.

post-image-3
NTT Data heeft aangekondigd dat zijn divisie Global Data Centres zijn derde datacentercampus gaat exploiteren in Berlijn, een gebied dat wordt omschreven als "cruciaal" voor datacenters en een belangrijke markt in Europa. 

Deze nieuwe ontwikkeling is een voortzetting van de internationale expansie-inspanningen van het IT-bedrijf om te voldoen aan de groeiende vraag naar datagebruik en computing. 

Het project maakt deel uit van een grootschalig investeringsprogramma van $10 miljard in de groei van datacenters, gepland voor de fiscale jaren 2023-2027, in verschillende belangrijke markten over de hele wereld.  
 
De nieuwe campus zal 10,8 hectare beslaan en een kritische computerbelasting van 96MW ondersteunen, verdeeld over twee datacenters. De locatie ligt 30 kilometer ten westen van Berlijn, in de gemeente Brieselang. De bouw zal in 2025 van start gaan.  
 
Deze ontwikkeling versterkt NTT Data's aanwezigheid op de Duitse markt en vormt een aanvulling op de bestaande campussen in Berlijn 1 en Berlijn 2. 
De Duitse hoofdstad wordt steeds belangrijker vanwege de geografische ligging, de toenemende dichtheid van de infrastructuur, de veranderende en steeds complexere behoeften van klanten en de nabijheid van de federale overheid. 
Het bedrijf heeft momenteel 48 datacenters in zeven EMEA-landen, met meer dan 429 MW aan kritische IT-belasting en 212 MW aan geplande uitbreiding. 
 
"Berlijn is een belangrijke markt voor onze uitbreidingsplannen en een belangrijke toevoeging aan ons klantenportfolio", zegt Doug Adams, Chief Executive Officer en President van NTT Global Data Centers. 
"Dit nieuwe initiatief consolideert onze aanwezigheid en maakt de weg vrij voor uitbreiding naar nieuwe markten, ondersteunt onze voortdurende groei en versterkt onze leiderschapspositie in de datacenterindustrie terwijl we blijven voldoen aan de behoeften van onze klanten.  
 
"Florian Winkler, Chief Executive Officer EMEA en Global Chief Operating Officer, NTT Global Data Centers, voegde hieraan toe: "Onze prioriteit blijft het bieden van extra IT-belastingcapaciteit door het consolideren van onze aanwezigheid in de Tier 1- en Tier 2-markten in Europa. 
"De uitbreiding van ons datacenter in Berlijn bouwt voort op onze bewezen staat van dienst op het gebied van ontwikkeling en exploitatie in continentaal Europa en het Verenigd Koninkrijk. We kijken ernaar uit om samen te werken met de lokale autoriteiten en alle andere belanghebbenden om de nieuwe faciliteit te bouwen.  
 
Vorige maand kondigde het bedrijf de ontwikkeling aan van een nieuwe datacentercampus van 14,4 hectare ten zuiden van Parijs, met 84 MW aan bedrijfskritische rekencapaciteit verdeeld over drie datacenters. Om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van zijn klanten blijft NTT DATA uitbreiden en heeft het de bouw van nieuwe datacenters in Virginia (VS), Noida en Chennai (India) aangekondigd. Tegelijkertijd is NTT van plan om zijn doelstellingen van nul netto emissies van zijn eigen activiteiten en 100% hernieuwbare energievoorziening in 2030 te bereiken.  

 
 
Show More
Back to top button