Proximus kiest voor het low-code platform van Mendix

De telecomoperator heeft beslist om zijn klantenervaring te verbeteren met een nieuw applicatie-ecosysteem op basis van het low-code platform van Mendix. Het Belgische bedrijf wil de klantenbinding versterken via zijn mobiele toepassing Proximus+. Zo werkt het.

post-image-3
Proximus heeft gekozen voor het low-code platform van Mendix voor de ontwikkeling van Proximus+, een nieuwe toepassing die miljoenen consumenten een waaier van diensten aanbiedt - waaronder ook niet-telecomdiensten - uit het ecosysteem van partners en leveranciers van Proximus. 

Proximus+ werd amper een jaar geleden gecreëerd en brengt zes bestaande React Native-toepassingen samen in één mobiele toepassing. Voor de operator is dit platform een belangrijke differentiator ten opzichte van zijn belangrijkste concurrenten.

"Proximus verbindt 2,8 miljoen klanten, waarvan 1,1 miljoen convergente klanten. De verschillende oplossingen van het bedrijf zorgden voor een gefragmenteerde klantenervaring", legt het bedrijf uit. 
Bovendien "maakten het verouderde karakter van de systemen en de trage ontwikkelingscycli het moeilijk om ervaringen aan te bieden die voldoende differentiatie zouden bieden". 

Proximus besloot daarom zijn ecosysteem van applicaties samen te brengen in één 'super app', om zo een uniforme ervaring te creëren met een 'gateway' naar verschillende oplossingen. 
Om dit te bereiken koos het bedrijf voor 'low-code'-ontwikkeling, die als duurzamer bekend staat, na een selectieproces waarbij verschillende leveranciers betrokken waren.

"De keuze voor Mendix was grotendeels gebaseerd op de flexibiliteit van het platform. Allereerst biedt het goede mogelijkheden om het platform op een eenvoudige manier te upgraden. Daarnaast maakt Mendix's native mobile gebruik van React Native, waardoor we specifieke widgets kunnen ontwikkelen. Gezien onze vele aanpassingsbehoeften is de flexibiliteit van React Native op het vlak van hergebruik en uitbreiding van onze kerncompetenties een enorm voordeel", legt Georgi Van Droogenbroeck, Product Owner Consumer Strategy & Digital Ecosystems, uit.

Een ander voordeel dat het management van Proximus opmerkt, is dat het Mendix-platform de strategie van het bedrijf om zijn flexibiliteit te verhogen, ondersteunt. "Ontwikkelen met Mendix past perfect in het collaboratieve en iteratieve karakter van agile ontwikkeling. 

Het Mendix-platform heeft het bedrijf dus geholpen om wendbaarder te worden, waardoor het een ecosysteem van herbruikbare en modulaire applicatiefunctionaliteiten en ontwerpelementen kan creëren, met een robuuste beveiliging en architectuur.
 
Proximus+ werd in de loop van een jaar ontwikkeld door een multifunctioneel en flexibel team van ontwikkelaars, designers en business stakeholders. Het brengt zes bestaande React Native-applicaties samen in één mobiele app. "Door het platform met multidisciplinaire teams te ontwikkelen, zagen we de kloof tussen business, design en IT kleiner worden, terwijl iedereen met dezelfde visie werkte", vertelt Van Droogenbroeck enthousiast.

Hij vervolgt: "De cross-functionele Proximus-teams die Mendix gebruiken, bestaan uit meer dan 40 mensen met verschillende achtergronden. Deze nauwe samenwerking leidt nu al tot nieuwe ideeën om de winkelervaring, de verkooptools en de getrouwheidsprogramma's te verbeteren. 

Hoe Proximus zijn bedrijf opnieuw uitvindt 

"We moesten onszelf opnieuw uitvinden om relevant te blijven voor onze gebruikers. Om deze complexe uitdaging aan te gaan, kozen we niet zomaar voor low-code. De herbruikbaarheid, speed-to-market en kostenefficiëntie van Mendix beïnvloeden rechtstreeks de manier waarop we onze klantenervaring en onze business ontwikkelen. We zijn aangenaam verrast door de resultaten die we tot nu toe hebben bereikt", zegt de specialist.
 
Proximus+ werd gelanceerd als een upgrade van de MyProximus-toepassing, die al 1,3 miljoen gebruikers telde. Klanten kunnen nu digitale diensten zoals 'Neighbourhood' gebruiken om in contact te komen met hun gemeenschap en tips of evenementen te delen. Via de applicatie kunnen ze ook toegang krijgen tot mobiliteitsdiensten, treintickets kopen, dienstregelingen raadplegen of parkeertransacties betalen.

De low-code-ontwikkeling van Proximus+ komt niet alleen tegemoet aan de huidige uitdagingen, maar biedt ook de nodige flexibiliteit en schaalbaarheid om toekomstige uitdagingen aan te gaan. Low-code versnelt de time-to-market omdat Proximus autonoom en gecontroleerd kan werken aan de ontwikkeling van het ecosysteem met herbruikbare integraties en functionaliteiten", legt het bedrijf uit.

"We willen evolueren van een 'applicatie'-benadering naar een 'platform'-benadering, waarbij we onze klanten en partners met elkaar verbinden. Dit is een volgende stap in het oplossen van de frustratie die klanten ervaren door de veelheid aan applicaties. Via ons hebben ze één veilige toegangspoort tot de diensten die ze nodig hebben. Mendix biedt volgens ons de juiste ingrediënten om deze platformstrategie te bevorderen", vat Tina Hernalsteen, Ecosystem Lead bij Proximus, samen.
 
 
Show More
Back to top button