Samsung nr. 1 in OLED-beeldschermen

De elektronicagigant is wereldleider geworden op het gebied van OLED beeldschermen, met 35% van de totale verkoop en een marktaandeel van 28,3%.

post-image-3
Slechts één jaar na de lancering van zijn eerste 34-inch OLED monitor (Odyssey OLED G8) heeft Samsung de eerste plaats op de markt voor OLED beeldschermen veroverd.
Volgens de International Data Corporation (IDC) zal Samsung in 2023 een marktaandeel hebben van 34,7% op basis van totale verkoop en 28,3% op basis van verkoopvolume.

“Het bereiken van de nummer één positie is een bewijs van de kwaliteit van de producten in een zeer competitieve OLED monitor markt,” zegt Evert Van Camp, Head of Display Division bij Samsung Electronics Benelux. “
Daarnaast verzekert het bedrijf zich voor het vijfde opeenvolgende jaar van zijn leidende positie in de markt voor gaming monitoren, met een marktaandeel van 20,8% in termen van totale verkoop.

Deze aankondiging komt op hetzelfde moment als de release van drie nieuwe OLED-beeldschermmodellen:
-de Odyssey OLED G8 (G80SD), met een 32-inch 4K UHD-resolutie met een vernieuwingsfrequentie van 240Hz en een responstijd van 0,03ms.
De Odyssey OLED G6 (G60SD), met 27-inch QHD-resolutie, een beeldverhouding van 16:9, een vernieuwingsfrequentie van 360 Hz en een responstijd van 0,03 ms.
Een verbeterde versie van de Odyssey OLED G9 (G95SD), met 49-inch dubbele QHD-resolutie, 32:9 beeldverhouding, 240Hz vernieuwingsfrequentie en 0,03ms responstijd.

Deze nieuwe OLED serie heeft al prijzen gewonnen. De Odyssey OLED G9 won een Innovation Awards Honoree op CES.
 
 
Show More
Back to top button