Netatmo lanceert een nieuw merk van verbonden objecten

Het Franse bedrijf dat gespecialiseerd is in slimme verbonden oplossingen heeft een nieuw merk voor thuisproducten onthuld: omajin. Een strategische beslissing waarmee Netatmo zich op een breder publiek kan richten.

post-image-3
Het Franse bedrijf Netatmo is opgericht in 2011 en heeft zich snel een plaats verworven op de markt voor verbonden objecten voor thuis met een reeks producten die zich richten op 'veiligheid', 'comfort' en 'weer'. 
Tot nu toe richtte het bedrijf zich echter vooral op een technofiel publiek met een bepaalde koopkracht.

Daarom lanceert het bedrijf nu zijn nieuwe merk “omajin”, met vereenvoudigde connected home-producten.
“We willen een breder publiek bereiken om het slimme huis te democratiseren door middel van meer betaalbare producten,” bevestigt Alexandre Menu, algemeen directeur van Netatmo. 
Omajin ziet zichzelf als het 'kleine zusje' van Netatmo, met producten die toegankelijker, gemakkelijker te installeren en vooral gemakkelijker te gebruiken zijn.

Tegelijkertijd blijft Netatmo technologisch meer geavanceerde producten ontwikkelen als onderdeel van complete ecosystemen. 
“Twee complementaire werelden die voorbestemd zijn om naast elkaar te bestaan in de connected home van morgen”, vat Alexandre Menu samen.

Concreet omvat de eerste reeks producten van het merk omajin een babyfoon, een camera op zonne-energie, een bewakingscamera (binnen en buiten), een videodeurbel en een intelligent stopcontact.

De producten voor buiten, de draadloze videodeurbel, de draadloze bewakingscamera en de camera op zonne-energie hebben een IP55- of IP65-classificatie, waardoor ze optimaal bestand zijn tegen water en stof.

Met het aangesloten stopcontact (19,99 euro) kun je een aantal apparaten (verlichting, verwarming, koffiezetapparaat, enz.) bedienen vanaf een smartphone, zodat je je elektriciteitsverbruik kunt beperken. Het werkt zelfs bij een WiFi-storing, dankzij de Bluetooth-verbinding. 
De mobiele applicatie van omajin is beschikbaar op iOS en Android.
De uitrol van de compatibiliteit van omajin producten met Google Assistant en Amazon Alexa is aan de gang en zal eind september beschikbaar zijn voor alle gebruikers.

Alle omajin producten zullen verkrijgbaar zijn bij Bol.com, Robshop, Coolblue en Tink. 
 
Show More
Back to top button