Vrouwen sms`en meer terwijl mannen eerder surfen

Naar aanleiding van de internationale vrouwendag op 8 maart, heeft Mobistar de resultaten gepubliceerd van zijn studie die aantoont dat vrouwen meer telefoneren en meer SMS’en versturen.

post-image-3
Daarentegen surfen zij minder mobiel en zijn ze niet zo dol op smartphones als mannen. De operator constateert dat vrouwen gemiddeld 19 minuten per maand meer bellen, en dat elk gesprek gemiddeld 15 seconden langer duurt. Maar vooral: vrouwen sturen elke maand gemiddeld 51 SMS’jes meer dan mannen.

Mannen zijn meer gericht op mobiel internet. Zo surft 22% van de mannen meer op hun gsm en verbruiken zij ook 14 MB meer data per maand. 16% van de mannen gebruiken hun mobiele telefoon ook in het buitenland, tegenover 15% van de vrouwen.

Wanneer een mens zich echter in het buitenland bevindt, keert de trend zich om: dan begint de man meer te bellen en SMS’jes te versturen dan de vrouwen. Tot slot bezitten drie keer meer mannen een smartphone dan vrouwen (15% van de mannen beschikt over een smartphone, tegenover slechts 6% van de vrouwen).
Mannen (59%) geven ook meer voorkeur aan een GSM-abonnement dan vrouwen (55%). 
Show More
Back to top button