Microsoft gaat Skype niet in Windows opnemen

… Maar Windows zal wel gelinkt worden aan Microsoft Office, alsook aan de spelconsole Xbox en aan de Windows telefoons. Skype zal ook geïntegreerd worden in Lync, de UC-oplossing van Microsoft.

post-image-3

Na enkele dagen van aarzelen, is Microsoft begonnen met het vrijgeven van informatie over zijn plannen met de VoIP-leverancier. Steve Ballmer heeft zelfs aangegeven dat hij er geen eigen tool van wil maken, maar dat Skype wel beschikbaar zal blijven op andere platformen. Wat normaal is, aangezien Microsoft als doel heeft om een maximaal aantal webgebruikers aan te trekken.

Steve Ballmer vertelde op een persconferentie in San Francisco dat “Microsoft zal blijven investeren in Skype voor apparaten van andere merken. Ook: Skype is een duur gadget dat Microsoft graag zo snel mogelijk wil rendabiliseren, aangezien Google met Google Talk ook al een concurrent op de markt bracht. 

Maar Microsoft kan nu op de medewerking rekenen van zijn partner Facebook. Dan Olds (The Gabriel Consulting Group) merkt op dat Skype een belangrijke rol zou kunnen spelen voor Microsoft en Facebook: “ Door Skype-mogelijkheden aan Facebook toe te voegen, zal Microsoft beschikken over een totaal nieuw marketingplatform, terwijl Facebook een complementaire tool biedt aan zijn leden. “En dit zonder hiervoor een fortuin te moeten betalen,” voegt het analysebureau Enderle hieraan toe. Beide bedrijven kondigden in oktober aan dat ze zullen blijven werken aan “meer sociale zoekmogelijkheden”.

Andere uitdaging voor Microsoft: Skype veiliger maken. Bedrijven en openbare diensten klaagden steevast over de beveiligingslacunes van de VoIP-telefoondienst. Microsoft wil hier nu een mouw aan passen.

Skype telt momenteel 170 miljoen actieve gebruikers en krijgt er dagelijks 600.000 nieuwe leden bij. 

Een deel van de rendabiliteit van Skype ligt in de advertentiemogelijkheden. Vorig jaar draaide Skype een omzet van 860 miljoen dollar.

De aankoop van Microsoft zal voor het einde van het jaar gefinaliseerd worden, na de goedkeuring van de regulerende instanties.

Show More
Back to top button