De nieuwe technologieën zijn een verslaving geworden

Het feit dat de Britten zich overweldigd voelen door de technologie, kan rechtstreeks in verband gebracht worden met hun verslaving aan smartphones, aldus de verantwoordelijken van een nieuw onderzoek.

post-image-3

Dit onderzoek, uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, toont aan dat één derde van de ondervraagden zich letterlijk overspoeld voelt door de nieuwe technologieën. Een verhouding die zelfs 43% bereikt bij de 10-18 jarigen. Dit brengt de onderzoekers van de Universiteit van Cambridge, die de enquête uitgevoerd hebben, ertoe om de nieuwe technologieën te beschouwen als een echt probleem voor de volksgezondheid.

Volgens de wetenschappers moeten de ouders, net als hun kinderen, een manier vinden om de impact van de high-tech (afhankelijkheid van toestellen, maar ook afhankelijkheid van sociale netwerken of e-mail) op hun leven te beperken, net zoals men een dieet zou volgen. De ouders zouden dus grenzen moeten stellen, regels opleggen, en vooral het voorbeeld moeten geven. Niet minder dan 20% zegt immers dat hij meer dan zeven uur per dag geconfronteerd wordt met de nieuwe technologieën.

"Dit onderzoek toont aan dat de nieuwe communicatiemiddelen door velen beschouwd worden als positieve tools, maar er bestaan voorbeelden waar de mensen het gebruik niet zo goed onder controle houden als zou moeten", legt John Clarkson uit, professor in Cambridge. Hij noteert ook dat de stress stijgt naargelang de duur van de blootstelling, tot het ongezonde toe.

Een onderzoek uitgevoerd bij 1.200 mensen in het Verenigd Koninkrijk.

Relaxnews
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Show More
Back to top button