Groot verkoopcontract voor Franse fabrikant van apparatuur Crosscall

Orange Business Services en Crosscall zullen de Franse Gendarmerie en de Nationale Politie uitrusten en verbinden met meer dan 200.000 smartphones van het Franse merk. Het is de eerste keer dat een zeer strategische overheidsopdracht is binnengehaald door een 100% Frans duo "exploitant en fabrikant". 

post-image-3
Orange Business Services en Crosscall werden gekozen om alle operationele eenheden van de Franse Gendarmerie Nationale en Police Nationale uit te rusten en aan te sluiten na een aanbesteding (NEO) die door het ministerie van Binnenlandse Zaken werd uitgeschreven.
Meer dan 200.000 smartphones (CORE-X4 NEO) en tablets (CORE-T4 NEO) van het Franse merk Crosscall zullen de ordediensten gedurende een periode van 4 jaar vergezellen. 

De smartphones van Crosscall hebben de bijzonderheid solide te zijn en ontworpen voor "all-terrain" omgevingen.
De "weerstand" en de "lange autonomie" van de terminals, in combinatie met de "beveiligde connectiviteit van hoge kwaliteit", waren de criteria waarmee Orange Business Services en Crosscall zich konden onderscheiden in het kader van de eisen die de Gendarmerie nationale en de Police nationale stelden aan de vernieuwing van hun mobiele vloot. 

Compatibiliteit met de normen van Private Mobile Radio/Public Safety en de duurzaamheid van de terminals waren de belangrijkste criteria bij deze aanbesteding.

Meer bepaald worden de toestellen geleverd met een "Google Android Open Source Project"-besturingssysteem, zonder enige overlay van de fabrikant of de exploitant, waardoor de klanten hun eigen beveiligingslaag kunnen installeren om de communicatie te versleutelen en de mobiele toepassingen op de terminal te beveiligen.
Gebruikers zullen op hun tablets en smartphones toegang krijgen tot zo'n 60 bedrijfsapplicaties, bijvoorbeeld om in real time de identiteit of de geldigheid van een rijbewijs te controleren. "Zij zullen ook een proces-verbaal kunnen opmaken en toegang krijgen tot administratieve en gerechtelijke databanken. 

Dit is het grootste contract dat de Franse fabrikant van smartphones en tablets tot dusver heeft binnengehaald.
Show More
Back to top button