De tablet zorgt voor een boost van de productiviteit in bedrijven!

Het gebruik van een tablet verbetert de productiviteit van werknemers in bijna de helft van de bedrijven van de Benelux. Werkgevers geven aan dat de productiviteit van mobiele gebruikers gemiddeld met 28 % stijgt!

post-image-3

Een werknemer op twee in de Benelux vindt dat zijn productiviteit verhoogt als hij tablets gebruikt op de werkplek, zo blijkt uit een studie van Dynamic Markets bij meer dan 2.300 professionele gebruikers in bedrijven met meer dan 50 werknemers.

De tablets zouden werknemers toelaten om 28 % meer werk te verzetten per dag.

Dit betekent dat ze hun taken kunnen afwerken in één werkdag, terwijl iemand zonder tablet twee uur extra nodig heeft.

Een andere interessante vaststelling: de gebruikers van tablets in de Benelux zijn minder zeker van de invloed van de tablet op de productiviteit. Ongeveer één gebruiker op vier (24%) denkt dat het gebruik van dit toestel zijn productiviteit heeft verbeterd en dat hij gemiddeld 19% meer kan werken per dag.

Toch denken tabletgebruikers dat de zaken nog beter kunnen: 64 % van de ondervraagden is niet helemaal tevreden over de prestaties van hun tablet in het kader van hun professionele activiteiten. Bovendien gaf 71 % van de tablet-kopers aan dat hun gebruikers de voorbije twee jaar problemen hadden gekend. 63% van de gesignaleerde problemen gingen over een onvolledig ontwerp of slechte functionaliteiten. Meest fequent zijn kapotte batterijen (26 %), schade (15 %) en een beperkte leesbaarheid in daglicht (14%).

De vijf voornaamste criteria die de beslissing van professionele gebruikers beïnvloeden zijn de functionaliteit (70 %), de prijs (65 %), het gebruiksgemak (64%), de compatibiliteit met een bepaald exploitatiesysteem (55 %) en de stevigheid (46 %)

Show More
Back to top button