Wanneer fysieke en digitale beveiliging samenkomen

De grenzen tussen fysieke en cyberbeveiliging vervagen stilaan. Een nieuwe samenwerking tussen Cyber Security Management en High Security wil Belgische bedrijven 360° beveiliging bieden. Een primeur in België.

post-image-3
De trend om de twee domeinen van beveiliging (fysiek en digitaal) in één structuur te verenigen was in België nog niet ingezet. 
Daarom heeft Cyber Security Management de krachten gebundeld met de Belgische fysieke beveiligingsspecialist High Security om hun respectieve klanten een 360°-benadering aan te bieden. 
Deze alliantie markeert de komst van fysieke, mechanische, elektronische en digitale oplossingen in een echt globaal beveiligingsplan. En het maakt de weg vrij voor alomvattende, geïntegreerde beveiliging.

Cyberaanvallen kunnen tastbare gevolgen hebben voor kritieke infrastructuren zoals elektriciteitscentrales of waterdistributienetwerken. Omgekeerd kunnen inbreuken op de fysieke beveiliging, zoals diefstal of vandalisme, leiden tot aanzienlijk gegevensverlies. De convergentie van fysieke en digitale beveiliging is daarom essentieel om dergelijke incidenten te voorkomen en biedt uitgebreide bescherming tegen een breed scala aan bedreigingen.

"Om vast te stellen wie of wat je kunt vertrouwen, is het essentieel om de bedreigingen te kunnen identificeren. De interactie tussen digitale beveiliging en fysieke beveiliging is daarom cruciaal om een complete en robuuste beschermingsoplossing te kunnen bieden", legt Lionel Reul, CEO van High Security, uit.

De fysieke beveiliging van bedrijven wordt over het algemeen versterkt door apparaten zoals alarmen, bewakingscamera's en toegangscontrolesystemen. Digitale beveiliging daarentegen is afhankelijk van zowel software- als hardwareoplossingen, waaronder firewalls, antivirus, authenticatiemechanismen, identiteits- en toegangsbeheer (IAM) en endpoint incident detection and response (EDR).
 
"Deze convergentie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor bedrijven, die nu worden geconfronteerd met de noodzaak om een breed scala aan bedreigingen te beheren. Het doel van dit strategische partnerschap is om bedrijven beter in staat te stellen om bedreigingen nauwkeurig te identificeren, de implicaties ervan grondig te begrijpen en er bovenal effectiever op te reageren en er zelfs op te anticiperen," zegt Peter Braem, CEO van Cyber Security Management.
 
De alliantie tussen de twee beveiligingsbedrijven betekent een grote stap voorwaarts voor Belgische bedrijven. 
Voortaan zullen ze profiteren van een betere zichtbaarheid van potentiële risico's. 
De combinatie van expertise en middelen op elk gebied betekent dat kwetsbaarheden kunnen worden geïdentificeerd en effectief kunnen worden opgelost op verschillende niveaus van de organisatie, wat helpt om risico's aanzienlijk te verminderen. 
Tot slot zorgt nauwe samenwerking tussen de teams die zich bezighouden met fysieke en digitale beveiliging voor een snellere en beter georkestreerde reactie op incidenten, waardoor het beheer van crisissituaties wordt geoptimaliseerd.
 
Convergentie is ook synoniem met rationalisering van de kosten, omdat de uitgaven voor bewaking en beveiligingstechnologieën kunnen worden geoptimaliseerd. Bovendien biedt deze afstemming een aanzienlijk voordeel op het gebied van naleving van de regelgeving.
 
Show More
Back to top button