Axis Communications lanceert intelligente beveiligingsradar

Specialist in videobewakingssystemen onthult nieuwe intelligente beveiligingsradar gebaseerd op geïntegreerde analysemogelijkheden van grote buitengebieden dankzij 95-graden horizontale dekking.

post-image-3
Axis Communications heeft zijn nieuwe Intelligent Security Radar (AXIS D2210-VE) onthuld op basis van ingebouwde analysemogelijkheden die valse alarmen verminderen en een kosteneffectievere werking garanderen. 

"De radar detecteert bewegende objecten en bepaalt hun exacte positie, richting of snelheid, zonder afhankelijk te zijn van specifieke lichtomstandigheden," legt NataCorne ChhanNin, Architect & Engineering Manager bij Axis Communications, uit. 
"Deze technologie maakt het mogelijk om mensen binnen een bepaalde perimeter te spotten. Radar is ook een goed alternatief wanneer videobewakingsoplossingen niet kunnen worden gebruikt vanwege bijvoorbeeld vertrouwelijkheidsregels. 

De AXIS D2210-VE radar maakt gebruik van ingebouwde analyses die zijn ontwikkeld met behulp van Machine en Deep Learning. 
Hierdoor kan de radar 24 uur per dag nauwkeurig mensen en voertuigen detecteren, classificeren en volgen. 
De radar werkt op een frequentie van 60 GHz en detecteert mensen op een afstand tot 60 meter en voertuigen op een afstand tot 85 meter. 
Dankzij intelligent systeembeheer kunnen tot acht 60 GHz radars in elkaars nabijheid worden geïnstalleerd en gebruikt zonder dat er interferentie optreedt. Dit betekent dat je een groot gebied kunt bestrijken. 

De radar biedt ook twee detectiebereiken: het bereik "gebiedsbewaking" is geschikt voor het detecteren van mensen en langzaam rijdende voertuigen (tot 55 km/u) in open gebieden. 
Het bereik "verkeersbewaking" daarentegen kan snelheden tot 200 km/u en voertuigen tot op een afstand van 150 meter detecteren. 

Het systeem beschikt ook over dynamische LED-strips die kunnen worden gebruikt om af te schrikken, te waarschuwen of te melden. Een PoE (Power over Ethernet) uitgang kan worden gebruikt om een extra apparaat van stroom te voorzien zonder dat er een extra kabel nodig is. 
Op deze manier kan de AXIS D2210-VE worden toegevoegd aan een bestaande camera-installatie of worden aangesloten op een luidspreker om bijvoorbeeld mensen op afstand toe te spreken of opgenomen berichten uit te zenden als afschrikmiddel. 

Daarnaast kan de nieuwe veiligheidsradar worden gekoppeld aan de AXIS Radar Autotracking-toepassing voor PTZ-oplossingen. Deze toepassing gebruikt gegevens van de veiligheidsradar om het volgen van objecten automatisch te regelen voor camera's met pan-, tilt- en zoomfuncties. 
Energie- en kostenbesparingen

"Het gemak waarmee radar kan worden geïntegreerd in bestaande beveiligingsinstallaties en het aanzienlijk verminderde aantal ongewenste meldingen dankzij bewegingsdetectie dragen allemaal bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering," legt NataCorne ChhanNin uit. 

"De technologie vereist ook geen verlichting, dus gebouwen hoeven niet langer continu verlicht te worden, wat energie bespaart."

AXIS D2210-VE Radar is nu verkrijgbaar in zwart of wit via alle Axis verkoopkanalen.
 
 
 
Show More
Back to top button