Nieuwe oplossing voor verplichte elektronische facturatie

De fintech Isabel-groep lanceert Flowin, een nieuwe oplossing waarmee Europese bedrijven snel kunnen overschakelen op elektronische facturatie. Dankzij de API is Flowin compatibel met alle ERP-, boekhoud- en factureringssoftware van het Europese Peppol-netwerk.

post-image-3
Een elektronische factuur is niet gewoon een PDF-versie van een papieren factuur, maar een gestructureerd UBL-bestand (Universal Business Language, een XML-geformatteerd document) dat alle nodige financiële gegevens bevat. Voor de uitwisseling ervan maken bedrijven in Europa vooral gebruik van het Peppol-netwerk via goedgekeurde toegangspunten.

Om elektronische facturen te versturen, moeten Belgische bedrijven eerst aansluiten op het Peppol-netwerk voor elektronische facturatie. Flowin zorgt voor de koppeling tussen hun ERP of andere facturatietool en Peppol. Flowin automatiseert het verzenden en ontvangen van facturen vanuit hun bestaande software. Deze automatisering bespaart klanten tijd, vermindert codeerfouten en vermindert het risico op factuurfraude.

Flowin bereidt de elektronische factuur automatisch voor in de software van de ontvanger via het Peppol-netwerk. Dit betekent dat ze geen e-mailbijlage hoeven op te slaan of de factuur op een andere manier hoeven te verwerken. De ontvanger heeft vervolgens de keuze om de factuur direct te valideren of een goedkeuringsproces te starten.

Op die manier wil Isabel Groep bedrijven helpen om tegen 1 januari 2026 klaar te zijn voor de verplichte elektronische facturatie in België.
Vijftien softwarepartners hebben de API al geïntegreerd in hun oplossing. Het verkoopmodel is eenvoudig: softwarepartners nemen een abonnement en betalen per klant die elektronische facturatie activeert, niet per elektronische factuur.

"Met CodaBox voorzien we fiduciaires al van elektronische kopieën van aankoopfacturen in meer dan 50 boekhoudoplossingen. Deze expertise hebben we nu samengebracht in een nieuwe softwareoplossing gericht op software-uitgevers, waarmee KMO's hun elektronische facturen eenvoudig kunnen verzenden en ontvangen. Dankzij Flowin kunnen software-uitgevers hun kmo-klanten garanderen dat ze klaar zijn voor de algemene verplichting om elektronische facturen te sturen, die vanaf eind volgend jaar van toepassing zal zijn", vat Marie Costers, VP Business Solutions bij Isabel Groep, samen.

De verwerking van een gestructureerde elektronische factuur kost bijna 6 euro minder dan een papieren factuur, wat een financieel voordeel biedt voor zowel verzenders als ontvangers.

Ga voor meer informatie over de API naar https://www.myflowin.com.
 
Show More
Back to top button