NTT Data bundelt krachten met Schneider Electric om AI aan de rand van netwerken te stimuleren

De twee bedrijven hebben een nieuwe oplossing onthuld die edge computing, private 5G, IoT en modulaire datacenters combineert. Het doel is om connectiviteit aan de rand over grote dekkingsgebieden te stimuleren.

post-image-3
IT-dienstverlener NTT Data en Schneider Electric hebben een gezamenlijke innovatie onthuld die is ontworpen om de volledige kracht van edge computing te benutten. 
Deze strategische samenwerking resulteert in een Edge-as-a-Service-oplossing die Edge-to-Cloud-mogelijkheden, 5G-netwerken, volledig beheerd IoT en een modulair datacenter combineert. 
Deze krachtige combinatie stelt bedrijven in staat om de energie-efficiëntie te maximaliseren en te voldoen aan de eisen van rekenintensieve taken zoals machine vision, voorspellend onderhoud en AI-gestuurde toepassingen aan de rand. 
 
"Klanten hebben nu toegang tot een complete oplossing, inclusief edge datacenters die speciaal zijn ontworpen voor de digitale transformatie van afgelegen en brownfield faciliteiten, locaties waar veel rekenkracht nodig is. Dit vereist een kritieke infrastructuur die stroom, koeling, racks en gespecialiseerde beheersystemen voor IoT en AI omvat", legt Shahid Ahmed, EVP New Ventures en Innovatie bij NTT, uit.

Deze gezamenlijke go-to-market van de twee bedrijven is bedoeld om tegemoet te komen aan de eisen van hun gezamenlijke klanten, met als doel te voldoen aan de vraag van bedrijven die willen profiteren van rekenkracht aan de rand om automatisering te ondersteunen of datagestuurde besluitvorming mogelijk te maken. 
Volgens het Edge Advantage-rapport van NTT DATA versnelt bijna 70% van de bedrijven de toepassing van Edge om bedrijfskritische uitdagingen te overwinnen. 

Deze samenwerking pakt de uitdagingen aan die gepaard gaan met Industry 4.0-toepassingen en zorgt voor soepele connectiviteit, uitgebreide bandbreedte en veilige verbindingen met lage latency dankzij datacenters aan de rand. 
 
"Industry 4.0 vertrouwt op real-time intelligentie van gegevens waarop kan worden gereageerd, of het nu gaat om een fabriek, een industriepark, een luchthaven of een kantorencomplex", legt Camille Mendler, Chief Analyst, Enterprise Services bij Omdia, uit. 

En de expert concludeert: "AI-ondersteunde data zijn nu al goed voor een derde van al het verkeer op het bedrijfsnetwerk en zullen tegen 2030 de digitale interacties domineren. Om te profiteren van AI-verrijkte inzichten, moeten bedrijven nu investeren in digitale activa aan de rand en in de technologie-infrastructuur die deze ondersteunt."
 
Show More
Back to top button