Factry en AG Solution bundelen krachten

De Gentse ontwikkelaar van industriële IoT-oplossingen heeft de krachten gebundeld met software-integrator AG Solution, gespecialiseerd in procesautomatisering en IT-infrastructuur. De samenwerking is bedoeld om een open datacultuur te creëren voor industriële bedrijven.

post-image-3


De Gentse ontwikkelaar van MES-software en IIoT-oplossingen (Industrial Internet of Things) is een partnerschap aangegaan met AG Solution, een software-integrator gespecialiseerd in procesautomatisering en IT-infrastructuur, met als doel bedrijven in de procesindustrie te helpen het potentieel van hun data te maximaliseren. 

De nieuwe partners willen de cultuur van open data bevorderen om de behoefte aan dure licenties te verminderen. Tegelijkertijd moet het partnerschap spelers in de industrie de vrijheid geven om hun gegevens beschikbaar te stellen voor geavanceerde analyse en kunstmatige intelligentie.

De markt voor datacollectiesystemen voor procesoptimalisatie bestaat al tientallen jaren in de industrie, maar heeft zich de afgelopen 5 jaar aanzienlijk geconsolideerd. “Ontwikkelaars zijn vaak gekoppeld aan distributeurs van hardware en software voor de automatisering van productiemachines, wat leidt tot leverancierslock-in. Het vertrouwen in bestaande softwareleveranciers komt daardoor in het gedrang", legt Frederik Van Leeckwyck, Business Development Director bij Factry, uit. 

“Sommige productiebedrijven voelen zich beperkt in wat ze met hun gegevens kunnen doen. Bovendien zijn deze systemen door dure licenties en technologiekeuzes slechts toegankelijk voor enkele technische profielen op de werkvloer. Om het potentieel van de gegevens die aan deze software gekoppeld zijn te benutten, is dus veel expertise, geduld en investering nodig”.

Om de lock-in van leveranciers te doorbreken en industriële spelers meer controle te geven over hun gegevens, heeft de Gentse scale-up samen met AG Solution een krachtig beheerplatform (Historian) geïmplementeerd voor het verzamelen, opslaan en visualiseren van industriële procesgegevens.

“We zien een groeiende vraag naar open systemen die alle gegevens centraliseren en beter toegankelijk maken op de werkvloer”, merkt Jordi Prior op, Business Development Manager bij AG Solution. 

Dankzij het gebruik van een open systeem biedt de Factry Historian-oplossing productiebedrijven een oplossing die is afgestemd op hun behoeften en die al wordt gebruikt door bedrijven in 29 landen. 
“Markttoegang is cruciaal voor onze groei”, bevestigt Frederik Van Leeckwyck. “De sector wordt echter gekenmerkt door trage besluitvorming op IT-gebied. Dat maakt het moeilijk om op te schalen, zeker in een kleine markt als België. Je moet dus naar het buitenland, waar de markt internationaal is", vervolgt de expert. 

 
 
Show More
Back to top button