FortiAI, de eerste beveiligingsassistent aangedreven door generatieve AI

Fortinet heeft de eerste beveiligingsassistent speciaal voor het IoT onthuld, geoptimaliseerd door generatieve AI. De tool is ontworpen voor experts die verantwoordelijk zijn voor bedrijfsbeveiliging.

post-image-3
De cyberbeveiligingsspecialist heeft een nieuwe IoT-beveiligingsassistent onthuld, aangedreven door GenAI, ontworpen voor netwerkbeveiligingsprofessionals.
FortiAI is ontworpen om IT-experts in staat te stellen hun netwerken sneller te configureren en bedreigingen effectiever aan te pakken, dankzij een intuïtieve interface en het gebruik van natuurlijke taal. 

Deze aankondiging komt op een moment dat de cyberbeveiligingssector te maken heeft met een groot tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden, naar schatting 4 miljoen professionals wereldwijd. 
"Operationele teams beschikken nu over geavanceerde mogelijkheden om natuurlijke taal te verwerken. FortiAI interfacet nu met Fortinet-producten, met behulp van 30 veelgebruikte talen, om de complexiteit te verminderen en de operationele productiviteit te verbeteren", legt John Maddison, Chief Marketing Officer bij Fortinet, uit. 

Meer specifiek optimaliseren de nieuwe functies van FortiAI binnen FortiManager netwerkconfiguratie en provisioning processen met behulp van CLI en Jinja scripts, aangedreven door GenAI. Deze scripts worden gegenereerd op basis van conversatiecommando's, waardoor de taak eenvoudiger wordt voor gebruikers, ongeacht hun programmeerkennis. 
Het volgende verzoek kan bijvoorbeeld worden ingediend bij FortiAI: "Kun je me helpen het BGP-protocol op FortiGate te configureren? 

Er is ook een validatiefunctie voor gedetailleerde inspectie van de code op fouten en om wijzigingen voor te stellen. Dit vereenvoudigt het coderen en garandeert de betrouwbaarheid van configuratiescripts. Dit is een echte aanwinst voor IT-teams die op zoek zijn naar productiviteitswinst. 

Met de allereerste IoT-beveiligingswizard van GenAI kunnen kwetsbaarheden in verbonden objecten worden hersteld door bijvoorbeeld de volgende zoekopdracht in te voeren: "Toon me alle kritieke kwetsbaarheden en de apparaten die bij elk ervan horen."

Op deze manier kan FortiAI het tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden binnen bedrijven aanvullen. FortiAI werd aanvankelijk aangeboden als module van FortiSIEM en FortiSOAR, maar is nu geïntegreerd met FortiAnalyzer en FortiManager. 
Aanvullende integraties zijn gepland om de kracht van GenAI uit te breiden over de gehele Fortinet Security Fabric.
 
 
Show More
Back to top button