Wanneer bestaande infrastructuren de flexibiliteit van bedrijven belemmeren 

80% van de bedrijven zegt dat inadequate of verouderde technologie een rem is op innovatie. Rigoureus beheer van infrastructuurlevenscycli kan operationele risico's verminderen, volgens een rapport van NTT Data.

post-image-3
Volgens een onderzoek van IT-servicespecialist NTT Data gelooft 80% van de wereldwijde bedrijven dat inadequate of verouderde technologie hun organisatorische vooruitgang en innovatie-initiatieven in de weg staat. 
Bovendien zegt 72% van de leidinggevenden in België dat de flexibiliteit van hun bedrijf ernstig wordt belemmerd door de bestaande infrastructuur. 

Deze bevindingen, afkomstig uit het allereerste Lifecycle Management Report, onderzoeken de uitdagingen en kansen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het beheren van de levenscyclus van hun infrastructuur. 
Het onderzoek is gebaseerd op gegevens over meer dan 248 miljoen bedrijfsmiddelen in 130 landen (in 2022 en 2023) en is gebaseerd op de antwoorden van 1.400 technologiebeleidsmakers, waarvan 500 in Europa. 
 
Volgens het rapport heeft slechts 51% van de bedrijven wereldwijd en 40% in Europa hun technologische aanpak volledig afgestemd op de vereisten van hun bedrijfsstrategie. 
In België zegt 69% van de organisaties dat hun netwerkactiva meestal verouderd of verouderd zijn. Lifecycle management kan ook een directe impact hebben op de bedrijfsactiviteiten. "Ongeschikte modellen kunnen bijvoorbeeld resulteren in ongeschikte dekkingsniveaus, tijdrovende vernieuwingen, langere oplostijden voor incidenten, beveiligingslekken en zelfs kostbare problemen in verband met inbreuken op licentieovereenkomsten of niet-naleving". 
 
Om IT-managers te helpen deze risico's te beperken en tegelijkertijd de waarde van hun hardware- en softwaremiddelen te maximaliseren, biedt het rapport ook een aantal tips. "De levenscyclus van een infrastructuur is een essentieel onderdeel van het IT-beheerproces. Het is zowel een kans als een uitdaging voor managers, omdat een effectieve levenscyclus enorme voordelen kan opleveren, zowel in termen van efficiëntie als verbeterde innovatie. Maar ineffectief lifecycle management kan ook een grote operationele belemmering vormen en tal van risico's met zich meebrengen op het gebied van beveiliging en bedrijfscontinuïteit. Ons doel met de publicatie van dit Lifecycle Management-rapport is om organisaties te helpen hun infrastructuur lifecycle management-processen te verbeteren en zo enorme voordelen te behalen," zegt Gary Middleton, Vice President, Networking GTM, NTT Data. 
 
 
Show More
Back to top button