Totale focus op AI-upskilling

62% van de bedrijven heeft een gebrek aan werknemers met AI-vaardigheden. Dit is een tikkende tijdbom voor innovatie, op een moment dat een kwart van de IT-managers overweegt ontslag te nemen vanwege een gebrek aan vaardigheden. Om de situatie te verhelpen geeft 97% prioriteit aan "bijscholing".

post-image-3
Uit een door SoftwareOne gepubliceerd onderzoek (Cloud Skills Report) blijkt dat er een aanzienlijke vaardigheidskloof bestaat tussen "mens en machine". 
De grootste uitdaging is "om de vaardigheden van werknemers te ontwikkelen op hetzelfde moment als de snelle digitale transformatie. Meer dan de helft (62%) van de bedrijven zegt momenteel te weinig personeel te hebben dat weet hoe AI-toepassingen moeten worden gebruikt. 41% heeft grote moeite om mensen te vinden met expertise in AI". 

Het onderzoek benadrukt de prioriteit die wordt gegeven aan het opleiden van werknemers in geavanceerde technologieën. Dit is een cruciale uitdaging, gezien het groeiende tekort aan vaardigheden in cloud computing en de angst die AI omringt. 
Volgens het onderzoek is 97% van alle bedrijven van plan om prioriteit te geven aan het "bijscholen" van hun personeel. 

Een andere bevinding van het rapport is dat het gebrek aan cloud-gerelateerde vaardigheden de werkdruk van alle respondenten met 66% heeft verhoogd. De negatieve gevolgen hiervan zijn een explosieve toename van burn-out en een hoog personeelsverloop op afdelingen. 

Nog verontrustender is dat meer dan een kwart van alle IT-managers overweegt ontslag te nemen vanwege een gebrek aan vaardigheden. Problemen met het behouden van IT-talent zijn een grote uitdaging voor maar liefst 35% van alle bedrijven. Conflicten binnen teams verergeren de problemen met het behouden van personeel. 
34% van alle respondenten zegt dat een gebrek aan cloudvaardigheden heeft geleid tot spanningen met hun manager. 42% legt uit dat dit leidt tot wrijving binnen het team. 

"Organisaties zitten op een echte tijdbom. Zonder training en bijscholing van hun personeel zullen ze niet in staat zijn om het volledige potentieel van AI te benutten", legt Brian Duffy, CEO van SoftwareOne, uit. 

Toch is de meerderheid van de organisaties van plan om nieuwe vaardigheden in hun IT-team in te brengen om de implementatie van kunstmatige intelligentie en de overgang naar de cloud te versnellen. 
 
Show More
Back to top button