David Louis neemt het roer over bij Digital Realty

De leverancier van datacenteroplossingen heeft David Louis benoemd tot Managing Director voor België. Hij volgt Dirk van de Geer op en heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld om Digital Realty voor te bereiden op de nieuwe uitdagingen die voor ons liggen met een steeds groeiend team.

post-image-3
Digital Realty heeft David Louis benoemd tot Managing Director voor België. Hij volgt Dirk van de Geer op, die na een lange carrière bij het bedrijf zijn pensioen heeft aangekondigd. 

David Louis kwam in 2010 bij Digital Realty, waar hij de functies van Sales Manager en Director of Sales & Marketing bekleedde. Daarvoor werkte hij in de telecommunicatiesector, een ervaring die hij goed kon gebruiken voor het bedrijf. Onder zijn leiding is het aantal internationale telecomoperators dat gebruik maakt van de Brusselse datacenters gestegen van 40 naar meer dan 100. 
 
Als nieuwe Managing Director voor België wil David Louis Digital Realty voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst. "Vorig jaar hebben we onze capaciteit in België verdrievoudigd. Nu moeten we deze ruimte optimaal benutten en onze klanten de best mogelijke service blijven bieden", legt het nieuwe hoofd van het bedrijf uit. 
"We moeten ook ons team uitbreiden. In de afgelopen jaren hebben we ons personeelsbestand al verdubbeld tot iets meer dan veertig mensen. De komende twee jaar verwachten we te groeien naar 50 tot 60 collega's. 

De enorme uitdaging van duurzaamheid voor datacenters

Duurzaamheid is een cruciaal onderwerp voor datacenters wereldwijd. En het is precies deze uitdaging die David in België wil helpen aangaan. "We zijn bezig met de installatie van 400 zonnepanelen en we willen ook ons oude datacenter in Brussel moderniseren. Dankzij deze investering wordt het datacenter niet alleen duurzamer, maar ook efficiënter." 
 
Andere belangrijke ontwikkelingen zijn de opkomst van AI. "We moeten klaar zijn voor de AI-golf in België. Vandaag kennen we de grenzen van deze technologie nog niet, maar we verwachten dat bedrijven meer gebruik zullen maken van AI-mogelijkheden. We moeten dus kunnen voldoen aan de grotere vraag naar computercapaciteit en connectiviteit die dit met zich mee zal brengen. De oude serverruimtes van veel bedrijven zullen geleidelijk aan overbodig worden, terwijl de professionele datacenters die wij aanbieden het zullen overnemen", vat David Louis samen. 

De afgelopen maanden heeft David Louis nauw samengewerkt met Dirk van de Geer om ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt voor zowel klanten als medewerkers van Digital Realty. 
Dirk van de Geer verlaat het bedrijf na een lange carrière waarin hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Digital Realty en daarvoor van Interxion. 
 
Show More
Back to top button