Visma blijft groeien, gestimuleerd door record recurrente inkomsten

De Noorse SaaS-gigant voor bedrijfsoplossingen heeft een recurrente omzet van €2,5 miljard geboekt. De recordgroei is te danken aan meer verkopen aan bestaande en nieuwe klanten en aan fusies en overnames.

post-image-3
De Visma IT-groep boekte in het tweede kwartaal van 2024 een omzet van €699 miljoen, een stijging van 21% jaar-op-jaar. 
De EBITDA van de groep bereikte €222 miljoen, een stijging van 35% j-o-j, met een marge van 31,7%.
Deze groei was voornamelijk te danken aan hogere verkopen aan bestaande en nieuwe klanten, en aan fusies en overnames. 
"Meer dan 270.000 nieuwe klanten sloten zich in de eerste helft van 2024 aan bij Visma om hun meest kritische processen te beheren", aldus Merete Hverven, CEO van Visma.

De jaarlijkse terugkerende inkomsten van het Noorse bedrijf bereikten eind juni een record van € 2,54 miljard, wat een jaarlijkse stijging van 21% betekent. In het tweede kwartaal haalde Visma meer dan 89% van zijn omzet uit cloudproducten en -diensten, vergeleken met 86% in dezelfde periode vorig jaar. 
De omzet uit SaaS-producten op abonnementsbasis is nu goed voor 76% van de totale omzet in het kwartaal, een stijging van 4% op jaarbasis.

"De overgang van on-premise software naar cloud- en SaaS-oplossingen blijft een krachtige motor voor Visma's groei en succes in de markt. We hebben aanzienlijke middelen besteed aan productontwikkeling en fusies en overnames om ervoor te zorgen dat we de meest moderne, gebruiksvriendelijke en veilige digitale tools op de markt hebben," legt Merete Hverven uit.

Uitbreiding door overname

In het tweede kwartaal nam het bedrijf 9 softwarebedrijven over, waarmee het zijn aanwezigheid uitbreidde naar 33 landen. In april betrad Visma de Italiaanse markt met de overname van Fiscozen, een SaaS-platform voor belastingadvies. In juni werd Kroatië aan het portfolio toegevoegd met de overname van Moj eRa?un, een leverancier van e-facturatieoplossingen en andere digitale bedrijfssoftware.
 
Een andere overname betrof MyCompanyFiles, een platform gespecialiseerd in de veilige uitwisseling van documenten en informatie voor Franse accountantskantoren. Dit is Visma's derde overname in Frankrijk in 2024.
"Nieuwe markten leveren nu de grootste bijdrage aan de groei van Visma, wat onze expansiestrategie bevestigt", besluit Merete Hverven.
 
Show More
Back to top button