Nutanix en Dell Technologies vereenvoudigen de hybride cloud

De twee IT-giganten hebben twee nieuwe oplossingen onthuld die de flexibiliteit van Nutanix-omgevingen moeten verbeteren. Dell XC Plus is gericht op het “stroomlijnen” van de complexiteit van hybride omgevingen op Dell PowerEdge servers. De Dell PowerFlex externe storage oplossing is de eerste die geïntegreerd is in het Nutanix Cloud platform.

post-image-3
Hybride cloud en multi-cloud specialist Nutanix heeft de krachten gebundeld met Dell Technologies om het beheer van applicaties en workloads te vereenvoudigen met de nieuwe Dell XC Plus en Dell Power Flex oplossingen.
De twee innovaties zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de nieuwe IT-uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd als gevolg van de complexiteit van on-premises en hybride cloudomgevingen.

“Door de integratie van de Nutanix Cloud Platform softwarestack op Dell PowerEdge servers geeft de nieuwe oplossing klanten meer keuze en controle om te voldoen aan de steeds veranderende IT-eisen”, leggen Nutanix en Dell Technologies uit. 

Specifiek beschikt de oplossing over een gecentraliseerde control plane, robuuste automatisering, de geïntegreerde Nutanix AHV hypervisor en een veerkrachtige gedistribueerde cloudarchitectuur. 
Deze innovatie moet bedrijven in staat stellen om de hybride cloud te vereenvoudigen. “De combinatie van Nutanix' gebruiksvriendelijke software en Dell's robuuste PowerEdge server maakt naadloos beheer van hybride clouds mogelijk.

Een innovatie die bedrijven in staat moet stellen om hybrid cloud te vereenvoudigen. “De combinatie van de gebruiksvriendelijke software van Nutanix en de robuuste PowerEdge-server van Dell maakt naadloos beheer en een uniform hybride cloudraamwerk mogelijk, zodat IT-teams zich kunnen richten op bedrijfsgroei en strategische resultaten.

Daarnaast is de nieuwe oplossing gericht op het stroomlijnen van geautomatiseerde operaties en het optimaliseren van prestaties. “De oplossing is ontworpen om zichzelf voortdurend te verfijnen met behulp van AI en machine learning om de prestaties te verbeteren en tegelijkertijd de resourceplanning te optimaliseren voor zowel traditionele als moderne workloads.
 
Dell PowerFlex wordt ondertussen aangeprezen als de eerste externe storageoplossing die wordt ondersteund en geïntegreerd met het Nutanix Cloud Platform. “Deze oplossing combineert Dell's softwaregedefinieerde infrastructuur met de Nutanix AHV hypervisor om een verbeterde hybride cloudervaring te leveren. Klanten zullen profiteren van meer flexibiliteit in het onafhankelijk beheren van compute- en storageresources, terwijl ze de volledige Nutanix-softwarefunctionaliteit behouden om complexe infrastructuuruitdagingen aan te gaan.”

Verwacht wordt dat de samenwerking tussen de twee IT-giganten de integratie van het Nutanix Cloud Platform in de toekomst zal uitbreiden naar andere storageoplossingen op basis van intellectueel eigendom van Dell.
 
“Voorspelbaarheid en stabiliteit van infrastructuurkosten staan regelmatig centraal in zakelijke zorgen. Deze uitdagingen onderstrepen de noodzaak voor organisaties om strategisch te zijn in hun beslissingen, waarbij nog meer nadruk wordt gelegd op het belang van flexibiliteit en keuze”, aldus Thomas Cornely, SVP Product Management bij Nutanix en Travis Vigil, SVP Product Management bij Dell Technologies.

Klanten van Nutanix en Dell Technologies kunnen nu gebruik maken van de Dell XC Plus oplossing, terwijl Dell Power Flex later dit jaar beschikbaar komt.
Show More
Back to top button